PCS gebruikersclub Themadag 27 Maart 2024

Op 27 maart houden we bij E-Sports campus, Spinnekop 2, 1444 GN te Purmerend, onze eerste themadag van het jaar. Hierbij zijn natuurlijk alle leden en light-leden, maar ook introducees als aspirant-lid van harte welkom. H20 – Website:  https://h20.gg

Zoals gebruikelijk binnen onze PCS-gebruikersclub vereniging zullen we op onze eerste themadag van het jaar, beginnen met onze jaarlijkse Algemene leden vergadering (ALV) Hierbij zijn alle leden vanaf 9:00 u welkom.

Het bestuur legt weer zijn verantwoording af over het reilen en zeilen t.a.v. de aanwezige leden. Ook zullen weer enkele bestuursleden her-verkozen kunnen worden. Eventuele leden die in het bestuur willen zijn zijn ook van harte uitgenodigd zich te melden.

Wat staat er verder op het programma:

Na de ALV zal vanaf ca. 10:15 het publieke deel van de themadag plaatsvinden. Hierbij krijgen we een kijkje in de wereld van games en de hierbij gecreëerde virtuele wereld. Iets wat ook in de procesindustrie een steeds realistischere mogelijkheid is, waarbij een digitale (virtuele) TWIN tot de mogelijkheden behoord.

Hierbij valt voor vele van ons nog wat te leren en kunnen we zien of we deze technieken van de games ook kunnen gebruiken in de industriële omgeving. VR en AR zijn zeker volop in ontwikkeling zoals we ook tijden ons bezoek in Karlsruhe 2022 hebben kunnen ervaren

Een ander, reëel, maar voor velen nog een virtueel aspect is de cyber veiligheid. De EU NIS2 directiv zal worden belicht en wat hierbij ook voor industrie in Nederland vanaf oktober te verwachten is. Welke maatregelen zijn hierbij noodzakelijk en voor welke organisatie(s) gaat dit ook werkelijk spelen. Welke sancties zijn hieraan verbonden. Kortom een thema dat verder verduidelijking behoeft.

 En natuurlijk wat niet kan ontbreken op een themadag is de actuele stand van PCS 7 en PCS neo. Mario Willaert zal hierbij de huidige I/O strategie en I/O migratiemogelijkheden toelichten om maximaal voorbereid te kunnen zijn voor de toekomst van PCS.

 Kortom genoeg om er een interessante themadag van te maken. 

Aanmelden voor deelname is uiteraard weer noodzakelijk.

Dit kan zoals gebruikelijk via een E-Mail voor 20 maart aan Irene:

pcsgebruikersclub@ziggo.nl of pcsgebruikersclub@gmail.com

Als lid kunt u natuurlijk ook kosteloos een vervanger aanmelden.

Als aspirant lid (introduce) zal een vergoeding worden gevraagd (Euro 50,00).

We zien u allen graag op 27 maart.