Activiteiten

Bedrijfsbezoeken

Bedrijfsbezoek


Ongeveer twee keer per jaar organiseert de PCS Gebruikersclub een bedrijfsbezoek bij één van haar leden. Deelnemers krijgen een rondleiding door het bedrijf en leren meer over de automatiseringsoplossing die er geïmplementeerd is. Alle bedrijfsbezoeken staan ook in het teken van een thema. De afgelopen jaren kwamen o.a. de thema’s safety, regeltechniek, informatiebeveiliging en energiemanagement aan bod. Uiteraard is er veel ruimte voor discussie en het uitwisselen van praktijkervaring. Deze onderlinge contacten hebben al veel bedrijven geholpen antwoorden te vinden op diverse vragen!

Themadagen

Themadag

Naast de bedrijfsbezoeken organiseert de PCS Gebruikersclub regelmatig themadagen rondom één of meerdere onderwerpen. Daarbij gaan we in op technische en niet-technische onderwerpen zoals netwerkcommunicatie, werkmethoden, ergonomie en het documenteren en beheer van procesautomatisering.
De pauzes kunt u benutten om met vakcollega’s van gedachten te wisselen.
Naar aanleiding van een themadag of bedrijfsbezoek starten leden soms spontaan een werkgroepje waarin ze bepaalde onderwerpen verder uitdiepen. Ook kan het bestuur op verzoek van leden cursussen of workshops organiseren.

Karlsruhe

Karlsuhe

In de loop der jaren heeft de PCS Gebruikersclub goede contacten opgebouwd met de ontwikkelingsafdeling van Siemens in Duitsland. Als er een nieuwe versie van PCS 7 op de markt komt of er andere belangrijke aanpassingen zijn maken we een uitstap naar Karlsruhe. We mogen er feedback geven, krijgen antwoord op onze vragen en kijken samen met de ontwikkelaars van Siemens in Duitsland in de toekomst. Diverse wensen vanuit de club zijn   de afgelopen jaren meegenomen in de ontwikkeling van de systemen. We vertegenwoordigen dan ook een aanzienlijke groep gebruikers van de Siemens-systemen in Nederland!

Impressie themadag

Van Industrieel Ethernet naar Digitalisering > zie LinkedIn